Makaronai penne rigate su avies sūriu ir vištiena
„Vištiena taip pat populiari Lietuvos gastronominėje virtuvėje. Tiesa, neretai ją keisdavo patarškos – medžiuose gyvenantys naminiai paukščiai, kitaip vadinami turkiškomis vištomis. Jų ir šuns tandemas puikiai saugodavo ant žemės likusius gyvūnus nuo atslenkančių plėšrūnų“, – pasakoja T. Rimydis.
2 porcijoms reikės: 200 g lietuviškų kietagrūdžių penne rigate makaronų, 100 g vištienos arba patarškos krūtinėlės, 100 g sviesto, 100 g naminio vištienos sultinio, 100 g grietinėlės, druskos pagal skonį. Tiekimui: 50 g avies sūrio, šviežios mėtos lapelių, marinuotų daržovių ar uogų papuošimui.
- Vištienos arba patarškos krūtinėlę įsukame į maistinę plėvelę ir išverdame. Paruošta vištiena verdama vandens vonelėje 66 laipsnių temperatūroje 2 valandas, tuomet pakepinama ir pasūdoma.
- Paruošiame padažą: avies sūris pašildomas ir sumaišomas su vištienos sultiniu, grietinėle, paskaninamas druska.
- Puode, gerai sūdytame vandenyje, pagal pakelio nurodytas instrukcijas išverdame makaronus. Išvirtus makaronus nusausiname, pakepiname ant sviesto ir dedame į lėkštes.
- Ant makaronų dedame pakeptą paukštieną, ant viršaus dėliojame mėtos lapelius, užpilame avies sūrio padažą. Gardiname marinuotomis daržovėmis ar uogomis, pavyzdžiui, marinuotais agrastais.
Tags: Receptai
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!
Rekomenduojame parsisiųsti:
Parsisiųsti mūsų siūlomą medžiagą galėsite iš karto po trumpos reklamos peržiūros.