Lidl nuotr.

Paprašys pakartoti: trys greitos ir gardžios užkandžių idėjos netikėtiems svečiams

Artėjant šventėms, vis dažniau susitinkame su draugais, sulaukiame ir seniai matytų artimųjų apsilankymo. Kartais svečiai užklumpa visai netikėtai, tad ir laiko paruošti vaišių stalą – itin mažai. Tokiu atveju į pagalbą pasitelkite nebrangių, bet garantuotai gardžių užkandžių idėjas, kurios pristatomos „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

Artėjant didžiausioms metų šventėms, „Lidl“ ekspertai kviečia pagardinti susitikimą su artimiausiais žmonėmis trimis nebrangiais, bet itin gardžiais klasikiniais užkandžiais, kurie nustebins savo netikėtais skoniais.

Įdaryti kiaušiniai – su šlakeliu šventiškumo

Ko gero, be įdarytų kiaušinių nepraeina jokia šventė. Paprastai paruošiamas ir kone kiekvieno mėgstamas užkandis per šias šventes gali nustebinti savo netikėtu skoniu. Žinoma, jei tik panaudosite vieną išskirtinį ingredientą.

4 skanautojams prireiks:

10 kiaušinių

200 g baltųjų pievagrybių

1 svogūno

1 skiltelės česnako

2 v. š. įprasto majonezo

10 a. š. „Deluxe“ majonezo su trumais

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Svogūno laiškų, krapų, kitų žalumynų papuošimui

Nuplaukite kiaušinius, sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite apie 8–10 minučių – reikia kietai virtų kiaušinių. Kiaušiniams išvirus, nulupkite juos, perpjaukite išilgai per pusę. Trynius išimkite ir sudėkite į atskirą dubenėlį.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Susmulkinkite česnaką ir svogūną, suberkite į keptuvę ir pakepinkite, kol suminkštės. Kol kepa daržovės, riekelėmis supjaustykite pievagrybius. Tuomet suberkite juos į keptuvę ar pakepinkite dar porą minučių. Iškepus, sudėkite į lėkštę ir leiskite atvėsti.

Į atvėsusį grybų mišinį sudėkite kiaušinių trynius, įprastą majonezą, įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir pertrinkite, kad gautųsi vientisa masė.

Paruoštą įdarą sudėkite į konditerinį maišelį ir įdarykite kiaušinių puseles. Jei neturite tokio maišelio, viską galite padaryti ir su įprastu šaukštu.

Ant viršaus uždėkite po šaukštelį majonezo su trumais. Papuoškite kiaušinius citrinos žievelės juostelėmis ir patiekite.

Gardūs ir sotūs baklažanų suktinukai

Pamaloninus gomurį stebuklingais įdarytais kiaušiniais, svečius galite nustebinti ir rečiau sutinkamais baklažanų suktinukais. Vienas papildomas ingredientas, ir neabejotinai apsilaižysite pirštus!

Patiekalui reikės:

2 baklažanų

2 kiaušinių

100 g maltų džiūvėsėlių

100 g „Deluxe“ buratos sūrio su mocarela

50 g graikinių riešutų

Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Svogūno laiškų papuošimui

Į didelę lėkštę suberkite džiūvėsėlius, įberkite druskos ir smulkintus graikinius riešutus, išmaišykite. Atskirame dubenėlyje išplakite kiaušinius.

Baklažanus supjaustykite plonomis riekėmis išilgai, per visą ilgį. Kiekvieną riekę pavoliokite kiaušinių plakinyje, o tada – džiūvėsėliuose su riešutais. Sudėkite riekes į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite, kol baklažanai iškeps. Iškepus, leiskite baklažanams atvėsti.

Rankomis suplėšykite buratos sūrį į vidutinio dydžio gabaliukus. Sudėkite juos ant atvėsusių baklažanų, susukite suktinukus. Sutvirtinkite juos dantų krapštuku arba siūlu.

Paruoštus suktinukus kepkite karštoje orkaitėje apie 8–10 minučių. Iškepusius suktinukus apriškite svogūno laiško juostele, prieš tai pašalinus siūlus ar dantų krapštukus. Patiekite su mėgstamu padažu.

Žaismingieji sūrio ir dešros rutuliukai

Visi žino, kas yra sūrio rutuliukai, bet tikrai dar ne kiekvienas yra ragavęs sūrio rutuliukų, pagardintų sočia dešra. Ar jie taps draugų vakarėlio hitu? Paliekame sužinoti jums.

Pilnam dubeniui rutuliukų prireiks:

400 g kvietinių miltų

1 a. š. kepimo miltelių

1 a. š. „Deluxe“ prieskonių mišinio

300 g virtų „Pikok“ dešrelių

200 g kreminio sūrio

200 g tarkuotos mocarelos ar kito minkšto sūrio

2 svogūnų

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir prieskonių mišinį.

Į kitą dubenį išspauskite virtas dešreles – tinka tiek kiaulienos, tiek ir vištienos. Ten pat sudėkite ir smulkintus svogūnus. Į jį taip pat sudėkite kreminį sūrį, tarkuotą sūrį ir miltų mišinį. Gerai viską išmaišykite rankomis.

Iš gautos tešlos suformuokite maždaug valgomojo šaukšto dydžio rutuliukus ir sudėkite juos ant kepimo popieriaus, ištiesto ant kepimui skirtos skardos.

Suformuotus rutuliukus kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20–25 minutes, kol gražiai paruduos. Skanaukite su mėgstamu padažu dar karštus arba pilnai atvėsusius.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: