Pyragaičiai madlenos
Jums reikės:
- 3 kiaušinių
- 80 g medaus
- 30 g pieno
- 120 g sviesto
- 140 g kvietinių miltų
- 70 g cukraus pudros
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- Šlakelio vanilės ekstrakto
Glajui reikės:
- 120 g juodo šokolado
- 120 g pieniško šokolado
- 120 g balto šokolado
Inde sumaišyti visus birius ingredientus.
Kitame inde išpurenti kiaušinius su medumi. Į gautą masę supilti birius ingredientus ir atsargiai išmaišyti. Tuomet supilti pieną ir po truputį maišant pilti lydytą sviestą bei šlakelį vanilės ekstrakto.
Tešlą supilstyti į kepimo formeles. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 12-14 minučių konvekciniu režimu.
Šokoladus galima atskirai išlydyti garų vonelėje. Tik būtina stebėti temperatūrą, kad nebūtų aukštesnė, nei 45°C. Paprastesnis ir saugesnis būdas yra suberti į atskirus indus ir įdėti į iki 45°C pakaitintą orkaitę. Pamaišant laikyti, kol šokoladas ištirps. Kad glajus, sustingęs ant madlenų, išliktų blizgus, prieš naudojant jį reikia atvėsinti. Tai daroma į išlydytą šokoladą įbėrus papildomai 20% nelydyto šokolado (pvz. į 100 g lydyto šokolado įberti 20 g nelydyto). Belieka maišyti, kol, pilnai išsilydys.
Šokoladu ištepti išvalytas tas pačias formeles, į jas grąžinti pyragėlius ir palaikyti šiek tiek šaldytuve, kol šokoladas sustings.
Skanaus!
„Gardu Gardu“ receptas
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!