Silkė su burokėliais ir bulvėmis
2 porcijoms reikės:
- 200 g silpnai sūdytos silkės;
- 300 g burokėlių;
- 2 v. šaukštų grūdėtų garstyčių;
- 2 bulvių;
- 0,5 mėlynojo svogūno;
- Citrinos sulčių;
- Balzaminio acto.
Gaminimo eiga:
Silkę supjaustykite kuo smulkiau, ant jos įspauskite citrinos sulčių, įbarstykite mėgstamų žolelių. Viską sumaišykite ir palikite pastovėti, kol paruošite kitus ingredientus. Jei norite dar išraiškingesnio skonio, galite įpjaustyti nedidelį kiekį raugintų agurkų.
Bulves supjaustykite smulkiais kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, apie 25 min. Jei turite, bulvėms pagardinti labai tiks rozmarino šakelė.
Burokėlius supjaustykite kubeliais, sumaišykite su garstyčiomis, šiek tiek citrinos sulčių ir pipirais. Iškepus bulvėms, viską sudėkite į formelę sluoksniuodami: bulvės, burokėliai, silkė. Patiekite su balzaminiu actu ir smulkintu mėlynuoju svogūnu.
Nutukimo gydymo centro „Calory Care“ gydytojos dietologės Dalios Vaitkevičiūtės receptas
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!