Nuotraukos: Marius Vizbaras

Namuose – profesionalaus šefo paruošta 12 patiekalų Kūčių vakarienė iš Nidos

Jeigu per šias šventes restoranas atkeliautų tiesiai į jūsų namus? Bent vienam stebuklingam vakarui… Kūčių vakarui. Jeigu profesionalaus virtuvės šefo paruoštos vaišės papuoštų jūsų šventinį stalą? Jei bent kartą pačiam nereiktų rūpintis šventiniais rūpesčiais, o laiką virtuvėje galėtumėte iškeisti į akimirkas su mylimiausiais? Šioms šventėms Kuršių nerijoje įsikūręs ir vasarotojų mylimas šviežios žuvies restoranas „Fisheria“ siūlo unikalią galimybę – į namus užsisakyti jau paruoštą dvylikos patiekalų Kūčių vakarienę. 

Suburti tik pačius artimiausius, taupyti ir taip brangų laiką, sukurti unikalią ragavimo patirtį namuose ir ant šventinio stalo įnešti restorano jausmą. Juk šventės slypi kiekvieno iš mūsų širdyse – puoškitės, ragaukite ir švęskite gyvenimą – namuose jis ne mažiau jaudinantis! Šefo Adomo Jegnoro specialiai sukurtas meniu – tai moderni mums įprastų Kūčių vakaro patiekalų interpretacija, per daug nuo tradicijų nenutolę, tačiau tuo pat metu – nauji ir netikėti skonių deriniai. 

„Skirti laiką patiems artimiausiems ir sau, kalbėtis, kartu svajoti, mėgautis gamta, klausyti jūros ir medžių ošimo, pajausti vėją, pastebėti kaip leidžiasi saulė ir kyla mėnulis – patys paprasčiausi dalykai gali tapti tikru stebuklu, – apie idėją pasakoja restorano „Fisheria“ (bendra)įkūrėja Viktorija Emde. – Ilgiausią metų naktį dvylikos patiekalų Kūčių vakariene „Kai pakyla mėnulis“ rūpinamės mes, todėl jums teliks išdėlioti patiekalus ant stalo ir mėgautis laiku drauge.“

Idėja gimė siekiant išsaugoti tradicijas

„Ši idėja gimė dėl kelių skirtingų priežasčių. Karantino metu su komanda pradėjome tiekti maistą išsinešimui, pabandėme sukurti patiekalus, skirtus dalytis dviem, trims ar keturiems asmenims. Svečiai nuoširdžiai apsidžiaugė šia galimybe ir patiekalus užsisakydavo ne tik kasdienai, bet ir privačioms šventėms. Didelis įkvėpimas buvo ir mintis, kad pasigaminti tradicinius dvylika patiekalų dviem žmonėms gali būti ir gana sudėtinga, ir brangu. Mes norime paskatinti džiaugtis ir mėgautis gyvenimu, išbandyti naujoves, tačiau nepamiršti tradicijų. Ši pasaulį sustingdžiusi ir aukštyn kojomis jį apvertusi priverstinė pauzė, užsidarymas namuose neturėtų atimti jūsų šventinių šeimos tradicijų, – pasakoja idėjos sumanytojai. – Pavyzdžiui, mūsų Kūčių vakarienę užsisakė šeima, išsibarsčiusi po visą Lietuvą. Paruošti siuntinukai keliaus į Nidą, Vilnių ir Klaipėdą, šeima vakarieniaus įsijungę vaizdo transliavimo programėlę – nors ir atskirai, bet kartu. Tai naujõs realybės naũjos tradicijos. Nesvarbu, kaip toli vienas nuo kito bebūtume, bendrumo jausmą galime sukurti ir per atstumą, tereikia šiek tiek vaizduotės. Na, o kartais šį jausmą gali sukurti ir žinojimas, kad su mylimiausiais valgote tokius pat patiekalus – lyg sėdėtumėte prie vieno stalo.“

Moderni tradiciškos vakarienės interpretacija

Užsakymai galimi Neringoje, pristatyti vakarienę restorano komanda žada ir į Vilnių, Kauną bei Klaipėdą. „Gaminame iš Kuršių nerijoje pagautos žuvies, bendradarbiaujame su vietiniais žvejais, todėl ir Kūčių vakarienėje patiekalai pagaminti iš itin šviežios žuvies. Kiekvienas patiekalas įkvėptas senųjų kuršių papročių, taip pat – šefo Adomo Jegnoro asmeninių šeimos tradicijų.“ 

Užsisakiusieji vakarienę į namus savo siuntinuke gaus it Kalėdų dovaną supakuotą maisto patirtį. Jums tereiks išpakuoti dėžę, išdėlioti maistą ant stalo, o pagrindinį patiekalą – menkę voke – su gautu stikliniu indu ir voku keturiasdešimčiai minučių pašauti į orkaitę. „Smalsiesiems ragautojams – voką galima praplėšti tik iškepus!“, – šypsosi komanda. Viduje kartu su žuvimi ilsisi daugybė įvairių žolelių, kreivabudės, porai, brokoliai, migdolai. Kepdama voke žuvis sugeria geriausias ingredientų savybes, tad gausite itin kvapnų ir aromatingą patiekalą. Menkei ant vakarienės stalo kompaniją palaiko ir marinuota paslaptingoji nėgė – kaulų neturinti dar dinozaurų laikus menanti itin sena ir reta žuvies rūšis, kelias dienas mažoje koncentracijoje sūdomas starkis, tradiciniai kūčiukai, aguonpienis ir kiti patiekalai. Visi patiekalai paruošti augaliniu pagrindu, tad puikiai tiks besilaikantiems pasninko tradicijų. „Esame šviežios žuvies restoranas, tad ruošti šventišką Kūčių vakarienę mums – tikras pasididžiavimas!“

Vakarienės kaina:

2 asm. – 90 Eur

4 asm. – 160 Eur

6 asm. – 220 Eur

8 asm. – 280 Eur

Rezervacijos priimamos iki gruodžio 21 d. telefonu +370 641 97729

Pristatymas Neringoje – 5 Eur, Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – 10 Eur. 

Nuotraukos: Marius Vizbaras


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: