Aguoniniai pyragaičiai
Aguoniniai pyragai dažniausiai asocijuojasi su šventėmis. Tačiau jas tikrai verta naudoti ir savaitgalio kepiniams. Gardu Gardu vedėjas, profesionalus konditeris Ali Gadžijevas siūlo išsikepti labai paprastai pagaminamus, purius pyragaičius su aguonomis. O prie jų idealiai tiks ir praturtins skonį sūrio kremas.
Aguoniniai pyragaičiai su sūrio kremu
Tešlai reikės:
- 150 g sviesto
- 2 kiaušinių
- 75 g cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 100 g miltų
- 5 g kepimo miltelių
- 70 g aguonų
Kremui reikės:
- 200 g kreminio sūrio
- 200 g grietinėlės
- 100 g cukraus pudros
- Šlakelio vanilės ekstrakto
Sviestą ištirpinti ir kaitinti, kol įgaus rusvą spalvą ir pradės kvepėti riešutais. Paruošus palikti atvėsti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, kol susidarys standžios putos. Suberti miltus, kepimo miltelius, aguonas ir permaišyti.
Pravėsusį sviestą perkošti ir plakant po truputį supilti į tešlą. Plakti, kol sviestas pilnai pasiskirstys ir tešla taps vientisa.
Tešlą supilstyti į kepimo formeles ar žiedus. Jei formelės metalinės, prieš pilant ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.
Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepusius atvėsinti.
Kremui skirtus ingredientus išplakti ir konditerinio maišelio pagalba papuošti pyragaičius. Pagardinti šviežiomis uogomis.
Skanaus!
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!