(Organizatorių nuotr.)

Panevėžiečiai sėkmingai pasirodė Lietuvos plaukimo čempionate

Savaitgalį Kaune vyko Lietuvos plaukimo čempionatas, kuriame jėgas išbandė ne tik stipriausi Lietuvos plaukikai, bet ir svečiai iš Latvijos, Estijos ir Libano. Tradiciškai sėkmingai čempionate rungtyniavo ir Panevėžio plaukikų komanda.

Andrius Šidlauskas tapo geriausiu varžybų dalyviu. Jis iškovojo pirmąsias vietas savo mėgstamuose 50m, 100m, 200m nuotoliuose plaukiant krūtine, įveikė visus varžovus 100m nuotolį plaukdamas peteliške ir padėjo komandos draugams iškovoti pirmąsias vietas 4po100m laisvu stiliumi (kartu su D.Kazilu, T.Lukminu, N.Giedraičiu), 4po100m kombinuotoje (kartu su T.Lukminu, K.Trepočka, R.Jazdausku) ir 4po100m mišrioje kombinuotoje (kartu su B.Jakštaite, K.Trepočka ir A.Murėnaite) estafetėse.

Svariais pasiekimais nudžiugino Kostas Vaičiūnas, pagerinęs Lietuvos vaikinų iki 17m Lietuvos rekordą. Plaukdamas 800m nuotolį laisvu stiliumi jis iškovojo antrąją vietą. Sidabro medalius K. Vaičiūnas iškovojo plaukdamas 400m ir 1500m nuotolius laisvu stiliumi.

Gerai sekėsi ir perspektyviai Panevėžio jaunimo plaukimo komandai, kuri buvo stipriausia 4po200m laisvu stiliumi estafetėje (K.Trepočka, R.Jazdauskas, K.Vaičiūnas, M.Činga) ir antra finišavo po vyresnių komandos draugų 4po100m laisvu stiliumi estafetėje (K.Trepočka, A.Gatulis, R.Jazdauskas, M.Činga).

Gerai sekėsi ir startuojant individualiai. A.Gatulis pasipuošė sidabro medaliais plaukdamas 200m nuotolį kompleksiniu būdu ir 100m bei 200m nuotolius krūtine. D.Kazilas ir T.Lukminas iškovojo trečiąsias vietas 50m ir 100m nuotoliuose.

Komandos draugams stengėsi nenusileisti ir merginos. Jos 4po100m laisvu stiliumi estafetėje (A.Backevičiūtė, A.Murėnaitė, B.Jakštaitė ir
I.Vilimaitė) bei 4po100m kombinuotoje estafetėje (A.Jakštaitė,V.Gelažytė, A.Murėnaitė ir B.Jakštaitė) iškovojo trečiąsias vietas.

Individualiose rungtyse A. Jakštaitė iškovojo sidabro medalius plaukdama 100m bei 200m nuotolius nugara, ir bronzos medalį – plaukdama 50m nuotolį nugara. Jos sesė Beata Jakštaitė buvo trečia 100m ir 200m nuotoliuose plaukdama nugara. V.Gelažytė užėmė trečiąją vietą kompleksiniame 400m plaukime.

Plaukikus varžyboms rengė treneriai Ž.Ovsiukas, M.Labanauskienė ir R.Kondrotaitė.

Dabar stipriausiųjų Panevėžio plaukikų laukia startai Pasaulio čempionate Fukuokoje (Japonija), Europos jaunimo čempionate Belgrade (Serbija) ir Europos jaunimo olimpiniame festivalyje Maribore (Slovėnija).


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: