Lidl nuotr.

Makaronai su spirgučiais, perlinės kruopos su burata, juoda duona su „Prosciutto“: Italijos virtuvės aidai ant lietuviško stalo

Italija turi Veneciją, mes turime Mingę, abiejose šalyse šeimininkavo kunigaikštienė Bona, į valdovų rūmus atvežusi lazaniją. Lietuvą su šiuo pietų Europos perlu sieja ne tik istorijos paragrafai, bet ir meilė skaniam bei kokybiškam maistui, kurio netruks ir „Lidl“ lentynose.

Nuo šios savaitės Italijos mūsų virtuvėse gali būti dar daugiau: sausio 20–26 dienomis visose „Lidl“ parduotuvėse jūsų lauks teminė „Italiamo“ savaitė, siūlanti išskirtinius produktus ir jų derinius. Makaronų, arba pastų, gausa, legendiniai „crudo“ ir „cotto“ kumpiai, įvairių rūšių saliamis, padažai, alyvuogių aliejus ir, žinoma, desertai – visa tai žada tik viena: atėjo laikas pasitikti metus itališku ritmu.

Lietuva Italijoje ir Italija Lietuvoje

Ne vieną šimtmetį besitęsianti Lietuvos ir Italijos bendrystė įkvepia ją pažymėti netikėtais, tačiau skaniais bei širdžiai artimais deriniais. Siūlome išbandyti tris išskirtinius receptus, kurie sujungs legendinius Italijos virtuvės gaminius bei Lietuvos gyventojų skoniui mielus, sentimentalius produktus. Išskirtinių, puikų kainos ir kokybės santykį garantuojančių ingredientų jiems rasite „Lidl“ parduotuvėse „Italiamo“ savaitės metu.

„Raudoni vakarai“ arba juoda duona susitinka su „Prosciutto Crudo“

Ko gero, daugelis puikiai žino brusketų skonį ir tikrai ne kartą yra tekę jas gaminti. Tačiau jeigu visiems įprastą čiabatą imtume ir pakeistume juoda duona? Yra tikimybė, kad jų skonis nustebins ir ragautojus, ir jas gaminusį šefą.

2 porcijoms reikės:

6 riekelių mėgstamos juodos duonos

Pakuotės „Italiamo“ vytinto „Prosciutto Crudo“ kiaulienos kumpio

1 v. š. „Italiamo“ pesto padažo

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Mėgstamų žalumynų (rekomenduojame gražgarstes)

Juodos duonos riekeles lengvai paskrudinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Šiek tiek  atvėsinkite duoną ir švelniai patepkite pesto padažu. Ant jos klokite kumpio juosteles – netaupykite, skonio ir kumpio turėtų būti gausu. Galiausiai, papuoškite mėgstamais žalumynais ir lengvai apšlakstykite ypač tyru, Italijos auksu kartais vadinamu alyvuogių aliejumi. „Raudoni vakarai“ ant jūsų stalo. Skanaus!

„Perlas perluotas“ arba perlinės kruopos su burata

Vaikystėje perlinės kruopas vieni mėgo, o kiti raukėsi ir stūmė šalin. Šiuo metu šios kruopos išgyvena tikrą renesansą gabiems šefams sukūrus „perloto“, kuris ruošiamas kaip rizotas, bet patiekalui naudojami ne ryžiai, o perlinės kruopos. Turbūt retas ragautojas nebus per visą gyvenimą nors kartą susidūręs su perlinėmis kruopomis.

Buratos sūrį, tikėtina, sutikdavome rečiau, o ir jis paprastai derinamas su pomidorais ir baziliku, o ne perlinėmis kruopomis. Bent jau iki šiol. Tačiau šis sotus, maistingas ir be galo skanus „Lidl“ receptas – perlinės kruopos su burata – tikrai ras vietą jūsų savaitės meniu.

1 didesnei porcijai reikės:

70 g perlinių kruopų

100 g „Italiamo“ buratos sūrio

30 g „Italiamo“ „Parmigiano Regiano“ sūrio

Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

Druskos ir pipirų pagal skonį

Perlines kruopas išvirkite, tačiau jų nepervirkite. Nupilkite vandenį ir sudėkite kruopas į keptuvę su aliejumi. Įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir ant nedidelės ugnies jas pakaitinkite apie 5–6 minutes.

Užberkite tarkuoto sūrio ir palaukite, kol jis gražiai išsilydys. Tuomet patiekalą įdėkite į dubenėlį, o į vidurį patupdykite buratą. Perpjaukite ją per vidurį, kad sūrio viduje esantis kremas pasklistų per visą lėkštę. Itališkus skonius sustiprinkite patiekalą pagardinę šlakeliu ypač tyro alyvuogių aliejaus.

„Perlas perluotas“ – paruoštas. Skanaus!

„Ant kito šono“, arba makaronai su spirgučiais

Taip, perskaitėte teisingai, ir jei nuo tokio derinio gali antakis pakilti, galime pažadėti, kad skaniai pasisotinus šiuo patiekalu pakilti nuo stalo bus sunkiau. Tačiau kada jei ne žiemą ragauti maloniai šildančius ir sočius patiekalus?

2 didelėms porcijoms reikės:

250 g „Italiamo“ kviečių makaronų „Trottole“

100 g kiaulienos šoninės

1 svogūno

Druskos ir pipirų

Alyvuogių aliejaus

Mėgstamų žalumynų

Viskas – paprasčiau, nei paprasta. Pirmiausia, paruoškite spirgučius: šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Smulkiai supjaustykite svogūną ir dėkite į keptuvę prie šoninės. Kai abu ingredientai paskrus, o skoniai susimaišys, nukelkite keptuvę nuo kaitros, kad viskas atvėstų.

Tuomet išvirkite makaronus ir nukošę dėkite juos į keptuvę, kur laukia nekantraujantys spirgučiai. Ant nedidelės ugnies maišykite ir kaitinkite, kol viskas tolygiai pasidengs padažu. Pagardinkite druska bei pipirais.

Dėkite patiekalą į dailią lėkštę, puoškite mėgstamais žalumynais ir ragaukite. Skanaus!

Šiuo metu Lietuvoje veikia 79 „Lidl“ parduotuvės 29 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: