Trapus pyragas su varškės įdaru
Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas desertui siūlo pasigaminti trapios tešlos pyragą su kreminiu, kvepiančiu vanile varškės įdaru. Skanu valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Tikrai patiks visiems.
Gardžiausi receptai „Gardu Gardu“ laidoje šeštadienį 9.00 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją.
Tešlai reikės:
- 260 g sviesto
- 260 g cukraus
- ½ šaukštelio druskos
- 600 g miltų
- 2 kiaušinių
Varškės įdarui reikės:
- 250 g kreminio sūrio
- 125 g varškės
- 75 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 10 g kukurūzų krakmolo
- Vanilės ekstrakto
- 50 g razinų
Grietinėlės kremui reikės:
- 300 g grietinėlės
- 30 g cukraus
Sviestą išplakti su cukrumi. Suberti miltus, druską ir maišant po vieną įmušti kiaušinius. Baigti minkyti rankomis, kol tešla taps vientisa. Ją atskirti į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve sutvirtėti.
Įdarui visas žaliavas, išskyrus razinas, su trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Į gautą masę įmaišyti razinas.
Formuoti pyraga reikia pradėti nuo tešlos. Abi dalis iškočioti vienodo storio lakštais. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Formos dugną ir šonus padengti tešla, supilti varškės masę. Forma neturi būti visiškai pilna.
Ant viršaus uždėti tešlos lakštą, prispausti kraštus ir paviršiu patepti kiaušinio plakiniu.
Kepti iki 155°C įkaitintoje orkaitėje 55 min.
Skanaus!
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!