Pexels (Arthouse studio) nuotr.

Kaip užtikrinti sklandų šventės planavimą?

Nesvarbu, ar planuojame gimtadienio šventę, krikštynas ar vestuves, kiekvienas norime, kad šventė praeitų sklandžiai ir būtų tobula. Žinoma, planavimas yra išties nemenkas iššūkis, todėl patariama apgalvoti kiekvieną smulkmeną. Šiame straipsnyje pateikiamos įžvalgos, leisiančios pasiruošti net ir patiems netikėčiausiems įvykiams.

Biudžetas

Švenčių organizatoriai pabrėžia, kad pirmoji užduotis – biudžeto nusistatymas. Išlaidas planuoti patariama iš anksto, kad tai netaptų papildoma našta, kuri keltų stresą. Įvertinkite tai, kad išlaidų prireiks ne tik renginio vietos nuomai, bet ir maistui, gėrimams, dekoracijoms. Taip pat reikia turėti omenyje, kad gali netikėtai atsirasti papildomų išlaidų, tad vertėtų atkreipti dėmesį ir į šį aspektą. Tad kas mėnesį patariama atsidėti tam tikrą sumą pinigų, kuri nesukeltų nemalonumų kasdienybėje.

Dekoracijos

Jeigu jau esate susitaupę tam tikrą pinigų sumą ir norite pradėti organizuoti šventę, dairykitės idėjų internete. Kurkite patikusių vaizdų koliažus, tokiu būdu pastebėsite, kokių dekoracijų ieškoti elektroninėse ar fizinėse parduotuvėse. Norintiems sutaupyti, švenčių organizatoriai pataria dekoracijas užsisakyti iš užsienyje esančių elektroninių parduotuvių.

Užsisakydami prekes iš užsienio šalių, atkreipkite dėmesį į pristatymo terminą. Jeigu matote, kad įprastas pristatymo laikas gali užtrukti, galite pasirinkti skubų pristatymą, kuris užtikrins, kad laiku gausite reikiamą prekę. Kaip ir įprastos, taip ir skubios siuntos gali būti patogiai sekamos. Todėl bet kuriuo paros metu galėsite stebėti siuntos tranzito vietą ir, jeigu iškilo nesusipratimų, susisiekti su pristatymo bendrove dėl informacijos suteikimo.

Renginio vieta

Jeigu planuojamos vestuvės, specialistai rekomenduoja datą išsirinkti prieš 8 ar 10 mėnesių. Tai leidžia apgalvoti visas galimas išlaidas ir surasti tinkamiausią erdvę šventei. Atlikus šventės vietos rezervaciją iš anksto, galima susikoncentruoti į kitus organizavimo aspektus.

Žinoma, ieškodami vietos tiek krikštynų, tiek gimtadienio, tiek vestuvių proga, atsižvelkite į metų laiką. Jeigu šventė planuojama žiemą, savaime suprantama, kad bus ieškoma uždaros erdvės. Kitu atveju, jeigu planuojate švęsti šiltuoju metų laiku, apsvarstykite galimybę švęsti gamtoje. Tik pasirūpinkite lauko palapinėmis, kurios leis išvengti nemalonumų, jeigu staiga pradėtų lyti.

Taigi, norint išvengti nerimo ir mėgautis šventės planavimu, patariama pradėti ruoštis kuo anksčiau. Pradėkite nuo biudžeto ribų nustatymo ir apgalvokite galimas išlaidas. Tuomet pasirūpinkite šventės vieta, žinoma, prieš tai atsižvelkite į metų sezoną. Ir, galiausiai, ieškokite dekoracijų kitose užsienio šalių elektroninėse parduotuvėse. Iš anksto pradėję organizuoti šventę, ne tik išvengsite streso, bet ir sutaupysite pinigų.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: