Panevėžio Kalėdos – džiazo ritmu

Gruodžio 1 d. 18 val. Panevėžyje bus įžiebta Kalėdų eglė. Metalo konstrukcijų žaliaskarė Laisvės aikštėje bus pradėta statyti kitos savaitės pradžioje.

Tuo tarpu miestas Kalėdoms jau puošiasi. Elektrinėmis girliandomis apkabinti Vasario 16-osios, Elektros, Laisvės a. medžiai. Taip pat bus puošiami esantys J. Basanavičiaus, Vilniaus g. – iš viso daugiau kaip 100.

Panevėžio miesto savivaldybė sieks, kad kalėdiniu laikotarpiu būtų daugiau šviesų. Todėl kalėdinėmis dekoracijomis bus papuoštas jos pastatas, kai kuriuos Laisvės a. medžius nubers šerkšno varvekliai, atsiras papildoma šviečianti arterija – Senvagė palei Nevėžio upę, sujungsianti Laisvės a. su Bendruomenių rūmų aplinka. Ryškiausiu Laisvės a. akcentu ir vieta originalioms asmenukėms turėtų tapti šviečiantis kalėdinis žaisliukas fontanų sankirtoje.

Šiemetė miesto puošybos tema – džiazas. Sakoma, kad jį galima išgirsti ne tik garsais. Kalėdiniu laikotarpiu jį bus galima pamatyti ir akimis – kai išpuoštos gatvės, aikštės, pastatai prisipildys kalėdinės šviesos garsų, šviečiančios girliandos, dekoracijos susilies į harmoningą visumą, o šviesų, spalvų ir tonų derinys sukurs jaukią atmosferą miesto centre. Puošnesnė, gražesnė, džiazuojanti turėtų būti ir Kalėdų eglė.

Tokį džiazą panevėžiečiai ir bus kviečiami pajusti per šias Kalėdas.

Kalėdinė miesto puošyba patikėta UAB „Adam Decolight“. Prisidėti prie šventinio miesto dekoravimo pakviesti ir verslininkai.

 

 

Komunikacijos skyrius


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: