M.Normantas: iš pastarųjų ketverių rungtynių laimėjome visas – įvykdėme, ką turėjome

Kalėdas paminėję „Betsafe–LKL“ klubai šį savaitgalį sieks išpakuoti paskutines 2019-ųjų dovanas ir metus baigti pergalingai.

Per tris dienas bus sužaisti visi penki 16-ojo turo susitikimai, o centrinė dvikova vyks šeštadienį Vilniaus „Jeep“ arenoje, kur vietos „Rytas“ priims Panevėžio „Lietkabelį“.

Tiesioginę rungtynių transliaciją nuo 17 valandos tradiciškai galėsite sekti BTV kanalu ir per LKL.lt.

Tai bus jau antroji komandų akistatą šiame sezone – pirmąją, vykusią lapkričio pabaigoje, Panevėžyje laimėjo „Lietkabelis“, nugalėjęs varžovus 83:74.

Didžiausius žingsnius link pergalės panevėžiečiai tada dėjo antrojo kėlinio antroje pusėje – tada pavyko laimėti atkarpą 22:1, atitrūkti 47:32, o po tokio smūgio vilniečiai nebeatsigavo.

Vienas pagrindinių minėtos atkarpos iniciatorių buvo „Lietkabelio“ gynėjas Margiris Normantas. Šis kritiniu metu pataikė kelis svarbius tritaškius ir ženkliai prisidėjo prie to, jog dar iki ilgosios pertraukos būtų įgyta solidi persvara.

„Šeštadienį reikia pradėti rungtynes taip pat agresyviai, darniai žaisti gynyboje ir matysime, kaip mums tai pavyks“, – į artimiausią dvikovą žvelgė M. Normantas.

Prieš tai ne vieną sezoną būtent „Ryto“ komandoje praleidęs krepšininkas spėjo tapti ir fanų numylėtiniu, tačiau dabar atstovauja „Lietkabeliui“ ir tikina, jog pašalines mintis susitikimų su „Rytu“ metu stengiasi vyti į šalį, nors pripažįsta, jog papildomo noro pasirodyti sėkmingai yra.

„Kažkiek tas noras jaučiasi, bet tai yra mano darbo dalis, turiu atlikti savo darbą ir eiti kovoti prieš kiekvieną varžovą“, – LKL.lt pasakojo M. Normantas.

Panevėžio komanda trumpas, kelių dienų atostogas pasitiko po įtemptos serijos, kai per 8 dienas buvo sužaistos 4 rungtynės įvairiuose turnyruose Lietuvoje ir Europoje.

Per tą sudėtingą atkarpą pavyko pasiekti visas pergales, tačiau, kaip pripažino M. Normantas, komandai jau reikėjo šiek tiek poilsio.

„Gavome šiek tiek pailsėti, bet jau antrą Kalėdų dieną pradėjome sportuoti, turėjome dvi treniruotes. Faktas, kad tų laisvų dienų reikėjo, iš paskutinių keturių rungtynių laimėjome visas, įvykdėme, ką turėjome, tiek LKL, tiek Čempionų lygoje. Dar įsiterpė KMT taurės rungtynės ir to poilsio kažkiek tikrai reikėjo“, – neslėpė panevėžiečių naujokas.

Vilniaus komanda pastaruoju metu verčiasi be aukštaūgio Camerono Bairstow, tačiau dar rimtesnių nuostolių sulaukė „Lietkabelis“. Praėjusio turo rungtynėse su „Šiauliais“ Tomas Lekūnas, mėgindamas blokuoti varžovo metimą nesėkmingai nusileido ant žemės ir patyrė peties traumą, kuri puolėjo sezoną užbaigė anksčiau laiko.

M. Normanto teigimu, „Lietkabeliui“ Tomo Lekūno praradimas gali atsiliepti abiejose aikštelės pusėse.

„Jis buvo labai agresyvus tiek gynyboje, tiek puolime, stiprus fiziškai žaidėjas. Ramstis abiejose aikštelės pusėje, tikrai duodavo savo agresija, tad jo tikrai trūks“, – sakė M. Normantas.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: