Prezidentas su komanda dirbo Biržuose

Trečiadienį, rugpjūčio 26 d., Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su komanda dirbo Biržuose. Kartu atvyko ir pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė.  Pirmąją šalies porą  prie Biržų pilies rūmų pasitiko Biržų rajono savivaldybės meras Vytas Jereckas.

Prezidentas bei jo komanda Biržuose susitiko su Panevėžio regiono savivaldybių vadovais aptarti regiono savivaldybėms svarbiausius ir aktualiausius klausimus. Biržų rajono savivaldybės meras V. Jareckas susitikime su Prezidentu kalbėjo savivaldybei aktualiais švietimo, sveikatos ir socialinių paslaugų gerinimo klausimais, taip pat aptarti vandens ir nuotekų projektų įgyvendinimo, paskolų limito ir mokesčių, šilumos ūkio ir kainos vartotojams klausimai. Kalbėta  ir apie ES naujojo finansavimo laikotarpio nacionalines taisykles, ES fondų teikiamų galimybių mažinti regioninę atskirtį Lietuvoje, prioritetinių infrastruktūros projektus regiono savivaldybėse, Panevėžio regiono Savivaldybių finansavimo perspektyvas 2021-2027 m.

Prezidentas ir jo komanda darbo dienos Biržuose metu daugiausia dėmesio skyrė švietimo, kultūros, socialinės apsaugos klausimams Panevėžio regione. Prezidento patarėjai susitiko su Panevėžio regiono savivaldybių mokyklų vadovais ir švietimo skyrių atstovais, už socialinę apsaugą atsakingais savivaldybių atstovais, savivaldybių jaunimo reikalų tarybų atstovais, regioninės kultūros tarybos, kultūros institucijų vadovais ir atstovais, Panevėžio regionų savivaldybių administracijų direktoriais, kultūros paveldo specialistais, dvarų savininkais.

Prezidento komandą darbo dienų regionuose metu lydi Prezidento kanceliarijos Valstybės pažinimo centro edukatoriai, kurie rengia užsiėmimus įvairaus amžiaus vaikams – pilietiškumo dirbtuves. Biržuose pilietiškumo dirbtuvės įsikūrė pilies rūmų kieme. Vaikai čia  kūrė miestų herbus, diskutavo apie valstybę, pilietiškumą ir Prezidento instituciją. Prie šurmuliuojančių dirbtuvių dalyvių prisijungė ir pirmoji šalies pora – Prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene.

Pirmoji šalies ponia  aplankė Biržų technologijų ir verslo mokymo centrą, Biržų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią bei susitiko su parapijos „Caritas“ atstovais.

Prezidentas lankėsi  Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešojoje bibliotekoje, kurioje vyko susitikimas su Panevėžio regiono savivaldybių švietimo skyrių atstovais, ugdymo ir švietimo įstaigų vadovais, tėvų asociacijų atstovais. Susitikimo metu aptarta, kaip regione užtikrinamas kokybiškas ankstyvasis ugdymas, kuris kiekvienam vaikui turi suteikti vienodo starto galimybes.

Atsisveikindamas su Prezidentu ir jo komanda Biržų rajono savivaldybės meras Prezidentui dėkojo už apsilankymą Biržuose, už dėmesį ir rūpestį Panevėžio regiono gyventojų problemoms. „Jūsų dėmesys ir vizitas Biržų rajono gyventojams yra labai svarbūs. Sėkmės Jums kuriant mūsų šalies ateitį ir gerovę,“ – kalbėjo meras V. Jareckas.

Biržų rajono savivaldybės informacija


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: