Pasvalietis povandeninės žūklės mėgėjas jau antrą kartą neteks nardymo ir žvejybos įrangos

Praėjusią savaitę, rugpjūčio 26-osios rytą, Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos  pareigūnai per reidą Pasvalio rajone prie Mūšos upės pastebėjo pilietį, kuris upės link ėjo apsivilkęs nardymo kostiumą ir nešinas povandeninės žūklės šautuvu.

Būdami pasaloje pareigūnai palaukė, kol baigęs žvejybą pilietis grįš prie savo automobilio, ir jį sulaikė. Paaiškėjo, kad šis Pasvalio rajono gyventojas pareigūnams puikiai pažįstamas – jau yra baustas už analogišką pažeidimą. Tąkart jis su kitu asmeniu Sartų ežere Rokiškio rajone taip pat žvejojo povandeninės žūklės šautuvais ir sugavo 3 lydekas. Už tai abu pažeidėjai neteko visos brangios žvejybos bei nardymo įrangos ir turėjo atlyginti 435 eurų gamtai padarytą žalą.

Per šią žvejybą pilietis žuvų nušovė, bet ir vėl neteks nardymo bei žvejybos įrangos. Be to, už pakartotinį pažeidimą, padarytą 1 metų laikotarpiu, jam gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų.

Primename, kad visuose valstybiniuose vandens telkiniuose, išskyrus limituotos žvejybos vandens telkinius, povandeninės žūklės žvejyba yra draudžiama. Taip pat žvejybos plotų naudotojai vandens telkiniuose, į kuriuos jiems išduoti leidimai naudoti žūklės plotą, gali leisti povandeninę žūklę, tai įrašę į mėgėjų žvejybos leidimų sąlygas.

Per savaitę – 319 pranešimų apie galimus pažeidimus

Rugpjūčio 31–rugsėjo 6 d. Aplinkos apsaugos departamentas apie galimus pažeidimus gavo 319 pranešimų. Pranešimų priėmimo skyriaus darbuotojams apie žvejybos pažeidimus pranešta 28 kartus, apie medžioklės – 16. Dėl atliekų deginimo kreiptasi 25 kartus, netinkamo atliekų tvarkymo – 24, nuotekų – 21, vandens taršos – 16, pakrantės apsaugos juostų pažeidimų – 9, vandens transporto priemonių – 2, oro taršos – 22, nuimtų gandralizdžių – 4, neteisėtų kirtimų – 9 kartus.

Apie į autoįvykius pakliuvusius  laukinius gyvūnus pranešta 84 kartus, dėl kitų įvykių su laukiniais gyvūnais kreiptasi 45 kartus (rugpjūčio 24–30 d. tokių pranešimų buvo 88 ir 41).

Reaguodami į pranešimus apie galimus pažeidimus aplinkosaugos pareigūnai ne darbo metu patikrinti informacijos vyko 42 kartus.

Apie žvejybos pranešimus buvo pranešta 15 kartų (9 pasitvirtino). 9 kartus buvo pranešta apie medžioklės pažeidimus (5 pasitvirtino). Apie nuotekų ir vandens taršą buvo gauti 7 pranešimai (pasitvirtino 6). Gauti 2 pranešimai dėl pakrantės apsaugos juostų pažeidimų, abu pasitvirtino.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai dėkoja gyventojams už sąmoningumą ir apie pastebėtus gamtosaugos pažeidimus prašo pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 273 2995.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: