Teismas: Biržų rajono savivaldybė turės atlyginti žalą dėl apgadinto automobilio

Dar viena biržietė prisiteisė iš savivaldybės atlyginti duobėtoje Biržų gatvėje apgadinto automobilio žalą. Panevėžio apylinkės teismo Biržų rūmai automobilio savininkės ieškinį tenkino visiškai ir priteisė jai atlyginti 250 eurų žalą ir bylinėjimosi išlaidas.

Pagal bylos medžiagą, automobilio savininkės sūnus įvažiavo į gilią aštriais kraštais duobę Vėjo gatvėje Biržuose ir  sugadino priekinio ir galinio rato padangas, sulankstė ratlankius. Duobė nebuvo pažymėta, paženklinta ar kitaip saugiai aptverta, jokių įspėjamųjų ženklų apie duobėtą kelią šiame kelio ruože nebuvo pastatyta. Padangos ir jų montavimas biržietei kainavo 250 eurų. Moteris kreipėsi dėl žalos atlyginimo į Biržų rajono savivaldybę, tačiau ši prašymo netenkino.

Teismas, atsižvelgęs į bylos medžiagą, policijos pažymą ir tarnybinius pranešimus, ieškinį tenkino visiškai. Biržų rajono savivaldybė yra atsakinga už tai, kad vietinės reikšmės keliai ir gatvės būtų prižiūrėti bei suremontuoti, kad jie atitiktų jiems keliamus reikalavimus ir atliktų savo funkcijas.

Teismas iš Biržų rajono savivaldybės administracijos automobilio savininkei priteisė 250 Eur žalos atlyginimą ir bylinėjimosi išlaidas: 15 Eur žyminį mokestį, 200 Eur už teisines advokato paslaugas.

Sprendimas per 30 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka  Panevėžio apygardos teismui.

Panevėžio apylinkės teismo informacija


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: