„Iki“ prekybos tinkle pirmadienį pirkėjų srautas neaugo

Pirmadienį, likus porai dienų iki sugriežtinų karantino priemonių įsigaliojimo, prekybos tinkle „Iki“ staigaus pirkėjų srauto augimo nebuvo fiksuojama. Pasak tinklo atstovų, pirkėjai elgėsi sąmoningai ir racionaliai, nes jau pirmojo karantino metu įsitikino, kad prekių tiekimo grandinė yra tvirta, o maisto parduotuvės, nepaisant tuo metu galiojančių ribojimų, liks atviros.

Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė, patikino, jog skubėti į prekybos centrus paskutinės minutės apsipirkimui šiuo metu tikrai nereikia, nes šalies gyventojai ir sugriežtinus karantino sąlygas, artėjant didžiosioms metų šventėms, prekių trūkumo nepajus.

„Sutelkiame dėmesį į veiksmus, kurie galėtų prisidėti prie viruso plitimo stabdymo, tačiau taip pat dedame visas pastangas, kad užtikrintume efektyvų ir nenutrūkstamą prekių tiekimą gyventojams. Suprantame jiems kylančius iššūkius, kai tenka derinti darbą iš namų ir buities darbus bei pasiruošti artėjančioms šventėms. Mūsų tiekimo grandinė yra tvirta“, – sako V. Budrienė.

Pasak komunikacijos vadovės, taip pat tikimasi, kad pirkėjai bus sąmoningi ir laikysis visų Vyriausybės rekomendacijų. Gyventojai raginami prekybos centruose lankytis rečiau, iš anksto planuoti pirkinių krepšelį, sudaryti produktų bei prekių sąrašą ir apsipirkti pagal jį. Tai padės prekybos vietoje praleisti mažiau laiko ir apsipirkti kaip įmanoma saugiau. Taip pat žmonėms patariama prekybos vietose lankytis ne piko metu, kai pirkėjų srautai mažesni. Tai padeda išlaikyti didesnį atstumą ir išvengti papildomų kontaktų.

„Skatiname gyventojus į apsipirkimą žiūrėti atsakingai, nesilankyti prekybos vietose be reikalo. Taip pat rekomenduojame planuoti savo pirkinius ir pirkti tai, ko reikia ir kiek reikia. Nebūtina pirkti tam tikrų prekių didesniais kiekiais, nes tiekėjai prekes tiekia pagal planą, o mūsų darbuotojai nuolat pildo parduotuvių lentynas“, – teigia V. Budrienė.

Prekybos tinklo parduotuvėse ir toliau laikomasi visų Vyriausybės nurodymų. Pirkėjų srautai ribojami pagal pirkinių krepšelius bei vežimėlius. Jų skaičius apskaičiuojamas taip, kad vienam pirkėjui būtų užtikrinamas saugus plotas, o apsaugos darbuotojai prižiūri, kad gyventojai nurodymo laikytųsi. Pasak V. Budrienės, automobilių parkavimo vietos prie prekybos tinklo parduotuvių nuo trečiadienio nebebus ribojama.

Visose „Iki“ parduotuvėse laikomasi griežtų dezinfekcijos priemonių, dezinfekuojami paviršiai ir pirkinių krepšeliai. Pirkėjams nuolat primenama laikytis saugaus atstumo ir vengti fizinių kontaktų, įrengti bekontakčiai dezinfekantai, būtina dėvėti apsaugines kaukes, rekomenduojama apsiperkant mūvėti pirštines. Tokios pat taisyklės yra taikomos visiems parduotuvės darbuotojams.

Siekiant išvengti papildomų kontaktų, pirkėjams rekomenduojama naudotis savitarnos kasomis, kurių skaičių prekybos tinklas nuo pandemijos pradžios ženkliai padidino. Taip pat sustabdytos itin trumpą laiką galiojančių akcijų bei nuolaidų reklamos, kad pirkėjų srautai į prekybos vietas nedidėtų.

Įtemptomis karantino sąlygomis dirbantiems parduotuvių darbuotojams yra mokami papildomi atlyginimo priedai.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: