Ignalinoje lankėsi Robertas Javtokas

Rugpjūčio 25 dieną Ignalinoje lankėsi  kandidatas į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento postą Robertas Javtokas. Savivaldybėje svečią priėmė meras Justas Rasikas. Susitikime dalyvavo Ignalinos krepšinio klubo ,,Vilkakalnis“  prezidentas Karolis Petrukonis. Kalbėta apie vaikų sportinį užimtumą, sporto infrastruktūrą, krepšinio būrelius ir trenerių pasirengimą darbui. Vėliau buvo aplankytas Ignalinos sporto ir pramogų centras, apžiūrėta atnaujinta krepšinio salė. Esamos sąlygos krepšinio profesionalui  padarė puikų įspūdį.

R.Javtokas pristatė savo LKF veiklos viziją, akcentavo būtiną krepšinio metodikos parengimą, IT platformą, kuria galėtų naudotis ir regionų treneriai. Tai padėtų jiems tobulėti, kelti kvalifikaciją, dalintis patirtimi ir metodine medžiaga. Kalbėta apie tai, kad mažų miestelių treneriai dažnai praranda motyvaciją, nes jų atrastus ir auginamus talentus iškart pastebi ir pakviečia didieji klubai. R. Javtoko nuomone, krepšinio lyderiai regionuose turėtų išliktų kuo ilgiau, bet tam būtinos geros sąlygos, kurių svarbiausioji – motyvuoti profesionalūs treneriai. Planuojama regionuose bent dukart per metus rengti seminarus, mokymus bei stovyklas, taip pat įdiegti žaidėjų pasus. ,,Esu krepšinio žmogus nuo 10 metų. Tai mano gyvenimas ir man nepatinka, kad krepšinio kreivė eina į apačią…“,– sakė G. Javtokas.

Meras Justas Rasikas džiaugėsi girdėdamas šias mintis ir linkėjo kandidatui sėkmės. Pasakota apie sportinį gyvenimą Ignalinoje, nuo 2019 m., kai buvo įkurta ,,Vilkakalnio“  komanda, vis didėjantį susidomėjimą krepšiniu ir savivaldybės pastangas, kad kuo daugiau mokinių iš visų rajonų mokyklų turėtų galimybę ir motyvaciją sportuoti, atrasti save. ,,Mums tikrai labai reikia pagalbos iš išorės. Treneriams trūksta metodinės medžiagos, specialių mokymų, akiračio plėtros. O kalbant apie RKL lygos varžybas, norėtųsi sveikos konkurencijos ir didesnės pagarbos.“,– sakė meras.

LKF prezidento rinkimai vyks rugsėjo 7 dieną. Varžysis 3 kandidatai – R. Javtokas, V. Gedvilas ir R. Butautas. Balsavimo teisė priklauso 136 asociacijos nariams.

 Parengė Lina Kovalevskienė


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: