VšĮ Respublikinės Panevėžio ligoninės nuotr.

Atvirų durų diena „Šok į tėvų klumpes“ Respublikinėje Panevėžio ligoninėje

Kur dirbti?  Ką dirbti?  Kokios profesinio tobulėjimo ir karjeros galimybės? Moksleivių pasaulyje profesinis pažinimas labai svarbus ir nuolat kintantis, todėl kuo daugiau sužinoti apie įvairias veiklas ir darbus svarbu dar mokyklos suole. Tai padaryti padeda gimnazijose vykdoma iniciatyva „Šok į tėvų klumpes“, kai mokiniai lanko įstaigas, įmones, kuriose dirba jų tėvai. Šiandien VšĮ Respublikinėje Panevėžio ligoninėje lankėsi Panevėžio „Vilties“ progimnazijos 8 klasės mokiniai, lydimi savo mokytojų.

Ligoninės posėdžių salėje mokiniai susitiko su direktoriumi Arvydu Skorupsku ir vaikų psichologe Renata Vasiliauskiene.

Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius A. Skorupskas papasakojo apie savo mokyklą, baigtus aukštuosius mokslus bei įgytą gydytojo chirurgo specialybę. Ligoninės vadovas moksleivius supažindino su Panevėžio ligoninės istorija, jos įsikūrimu ir pirmaisiais joje dirbusiais medikais. Moksleiviai išgirdo įdomią Likėnų kurorto įkūrimo istoriją, apie pirmųjų gydyklų atsiradimą bei  gydomojo purvo ir mineralinio vandens gydomąsias savybes.

„Džiugu, kad šiandien lankotės mūsų įstaigoje, kuri yra didžiausia Panevėžio apskrityje, šiais metais švenčianti savo 100 metų jubiliejų. Respublikinėje Panevėžio ligoninėje dirba virš 2000 darbuotojų. Pastaruoju metu Panevėžio ligoninė daugeliui medicinos įstaigų yra pavyzdys kaip reikia dirbti ir teikti kokybiškas medicinos paslaugas. Mūsų gydymo įstaigoje – daug šiuolaikiškos, modernios medicininės įrangos. Respublikinės Panevėžio ligoninė nuolat investuoja į naujos, modernios medicinos įrangos įsigijimą, tuo siekdama teikti tik aukščiausios kokybės, saugias ir savalaikes asmens sveikatos priežiūros paslaugas, kurios pacientams užtikrintų maksimalų efektyvumą ir išgydomumą, o gydytojams – geras darbo sąlygas ir kuo platesnes galimybes padėti susirgusiems. Noriu palinkėti jums tapti gydytojais, bet tam reikia daug ir ilgai mokytis, o paskui sugrįžkite dirbti į Respublikinę Panevėžio ligoninę“, – kalbėjo Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovas A. Skorupskas.

Direktorius moksleiviams papasakojo apie savanorišką veiklą ligoninėje, kuri gali būti vienas iš geriausių būdų pasiruošti karjeros sveikatos priežiūros srityje, be to, tai gali padėti įgyti pranašumą prieš kitus kandidatus, kai stoja mokytis. Lietuvoje už savanorišką veiklą medicinos įstaigose, stojant į aukštąją mokyklą, pridedama iki 1 balo.

Mokiniai domėjosi, kokios naujos technologijos diegiamos ligoninėje, gydytojų darbu, kokį išsilavinimą reikia turėti norint tapti ligoninės vadovu ir kt.

Vaikų psichologė Renata Vasiliauskienė pokalbį su moksleiviais pradėjo nuo žaidimo, kuris visus pakėlė nuo kėdžių ir paskatino pajudėti bei geriau pažinti vienas kitą.  R. Vasiliauskienė aštuntokams papasakojo apie psichologines būsenas ir jų įtaką žmogaus sveikatai.

„Jei jus kas neramina, jeigu ant ko nors užpykstate – niekada nelaikykite to savyje. Bendraukite, išsipasakokite savo draugams, tėvams, mokytojams ar kreipkitės į psichologą. Jeigu patiriate sunkumų mokantis, klostosi nepalankios gyvenimo situacijos –  reikia tiesiog su kažkuo pasikalbėti“, – mokiniams patarė psichologė R. Vasiliauskienė.

Baigiantis susitikimui, mokiniai ragavo  mineralinio vandens „Likėnai“ ir dėkojo ligoninės atstovams už įdomius pasakojimus. VšĮ Respublikinės Panevėžio ligoninės bendradarbiavimas su miesto švietimo įstaigomis  ateityje bus plėtojamas, siekiant moksleivius paskatinti rinktis garbingą mediko profesiją.

VšĮ Respublikinės Panevėžio ligoninės inf. 


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: