Kūrybiškumo šventė

Žydintis, jaukus progimnazijos vidinis kiemelis, pavasaris ir poezija yra pretekstas dar kartą surengti kūrybiškumo šventę. Jau penktąjį kartą susitikome pasidalinti kūrybos vaisiais, pasidžiaugti talentingais 5–8 klasių mokiniais, kurie skaitė savo eilėraščius. Kurti ragino ir eilėraščius atrinko visos lietuvių kalbos mokytojos, o apie pirmuosius bandymus eiliuoti mokiniams primins eilėraščių rinktinė, kurią sudarė lietuvių kalbos mokytoja Lina Žukauskienė.

Renginio pradžioje aštuntokų montažas pagal žymių lietuvių poetų eiles, paruoštas padedant mokytojai Liudmilai Putauskienei, tapo geros poezijos ir raiškaus žodžio pavyzdžiu klausantiesiems. Vėliau patys mokiniai skaitė savo kūrybą. Apie ką kuria jaunieji mokyklos poetai, kas juos įkvepia, kas jiems reikšmingiausia? Mažesnieji, penktokai ir šeštokai, kuria apie paprastus, bet vaikystėje pačius svarbiausius dalykus: mamą, augintinį, gamtą, stebuklus. Vyresnių paauglių pasaulis keičiasi, jis tampa sudėtingesnis, paslaptingesnis, jausmai nebe taip lengvai atpažįstami ir įvardinami. Reikšmingi tampa sapnai, svajonės, tikslai, draugystė ir meilė. Bandoma kurti ir modernesnius eilėraščius, kur žaidžiama garsais ir skambesiu. Poezijos almanachą papuošė taiklios, meniškos septintokų Sonatos, Justino, Aivaro ir aštuntokės Gustės iliustracijos. Atminimui kūrėjai gavo ne tik knygeles, bet ir medalius, kuriuos sukūrė keramikos būrelio nariai. Poeziją lydėjo akordeono, gitaros ir trimito muzika, atliekama Jokūbo, Lukrecijos ir Raigardo.

Pakylėti, palytėti muzikos ir poezijos mūzų skirstėmės iš renginio. Susitiksime kitais metais toje pačioje vietoje panašiu laiku.

Lina Žukauskienė, lietuvių kalbos mokytoja


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: