Ralio dalyviai kompensuos žalą padarytą Pasvalio ūkininkams

Pasvalio rajono savivaldybės administracija atliko tyrimą dėl ralio dalyvių suniokotų kelių ir pasėlių.

Penktadienį, po darbo grupės posėdžio savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjas Justas Zabėla informavo AINA redakciją, kad vykusio susitikimo su ralio organizatoriais ir nukentėjusiais ūkininkais metu buvo susitarta dėl žalos atlyginimo.

„Kiekvienas ūkininkas patyręs žalą paskaičiuos nuostolius ir aš apibendrinęs juos išsiųsiu organizatoriams kurie yra geranoriškai pasirengę atlyginti padarytą žalą. Jie pripažįsta, kad nustatant maršrutą buvo padaryta klaidų“, – sakė J. Zabėla.

Kol kas nurodyti konkrečios sumos skyriaus vedėjas negalėjo, bet patikino, kad ji nesieks 10 tūkst. eurų. Ralio metu nukentėjo ūkininkų pasėliai bei lauko keliukai, už kuriuos ir bus kompensuota.

Žemės ūkio skyriaus vedėjas patikino, kad skunde nurodytame kelyje Gružiai – Švobiškis (senais laikais buvęs siauruko geležinkelis) ralio varžybos nevyko. „Šiuo keliu važiavo tuo pat metu vykusios ekskursijos dalyviai ir tas kelias nėra labai nukentėjęs. Viešo naudojimo keliais važiuojant leidimai nereikalingi, todėl tie maršrutai nebuvo derinami“ – sakė J. Zabėla.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: