Kulinarinė kelionė į Vokietiją jūsų virtuvėje

Nors karantino taisyklės švelninamos ir mes po truputį sugrįžtame į įprastinį gyvenimo ritmą, tačiau keliauti dauguma dar neplanuojame. Tikriausiai atostogų planus ir norimas aplankyti vietas užsienyje ne vienam teks atidėti ir dėl susiklosčiusios finansinės situacijos. Visgi susikurti mažą kelionių įkvėptą šventę galima ir namuose!

Tradiciniai patiekalai

Pagalvojus apie vokišką virtuvę turbūt pirmiausia į galvą ateina trys žodžiai: dešrelės, alus ir šnicelis (jo net ir pavadinimą „pasiskolinome“ iš vokiečių). Žinoma, kiekvienas šių patiekalų užima savą vietą Vokietijos kulinarų ir paprastų gyventojų virtuvėse, tačiau Vokietija – didelė ir marga šalis, kurios virtuvėje galima rasti ir daug daugiau įdomybių. Pavyzdžiui, vienas reprezentatyviausių vokiškos virtuvės patiekalų – „Sauerbraten“, tai specialiai tris dienas (kai kuriuose regionuose net iki 10 dienų!) marinuota jautiena ar kt. mėsa, kuri orkaitėje troškinama taip ilgai, kad pasidarytų itin minkšta ir tiesiog tirptų burnoje. Iškepusi mėsa patiekiama su bulvinėmis bandutėmis ir padažu, susidariusiu kepant mėsai. Tačiau norint bent trumpam atsidurti Vokietijoje nebūtina pasiryžti kelių dienų kulinariniam eksperimentui.

Vokiškos virtuvės akcentai

Vokiečiai tikri dešrų ir dešrelių ekspertai. Užėjus į vokišką mėsos parduotuvę rasite galybę dešrų rūšių: skirtų kepti ar virti, storų ar plonų, iš kiaulienos, jautienos, avienos ar kitos mėsos. Vienas dalykas, kuris galėtų nustebinti lietuvius, tai stiklainiuose marinuotos dešrelės. Tokios dešrelės labai patogios norint namuose visada turėti maisto atsargų – juk konservuotas maistas gerokai ilgiau negenda. Šias dešreles galima naudoti įvairiems patiekalams, pavyzdžiui, patiekti prie tradicinių troškintų kopūstų ir virtų bulvių ar prie vokiškų bulvinių bandučių ir žalių salotų, žinoma, dešreles visada reikia nepamiršti pagardinti šaukšteliu saldžių garstyčių. Norint greitai ir lengvai pagaminti tikrus vokiškus pietus galima įsigyti jau paruoštų šnicelių, juos beliks apkepti ir patiekti su bulvėmis bei daržovėmis.

Desertų karaliai

Vokiečiai žinomi dėl savo pomėgio skaniai ir sočiai pavalgyti. Neišimtis ir saldus stalas – vokiečiai netgi turi pasakymą „Kaffee und Kuchen“ (liet. kava ir pyragas), kuris nurodo laiką tarp 15–16 valandos, kai milijonai vokiečių renkasi mažose kavinukėse ne ko kito, o puodelio kavos ir pyrago. Pyragai gali būti patys įvairiausi – vieno sluoksnio purūs ir minkšti, keliassluoksniai, pertepti grietinėle, maskarponės sūriu, įdaryti džemu ar papuošti šviežiomis uogomis. Vienas iš pyragų, kuris nėra svetimas ir lietuvių virtuvei, tai trupininis pyragas su vyšniomis ar kitomis uogomis. Taigi nusprendę susikurti vokišką fiestą savo namuose, nepamirškite po pietų prisėsti „Kaffee und Kuchen“!

Kelionės neturi būti brangios

Kelionės, net jei jos tik kulinarinės, neturi būti brangios. Išbandydami naujus skonius galime būti ramūs, kad piniginė nesuplonės, jei prieš tai susirasime geriausius akcinius pasiūlymus. Šią savaitę „Lidl“ akcijų leidinyje kaip tik ir siūlo mums pabandyti perkelti bent dalelę gausios Vokietijos virtuvės į savo namus. O daugiau įvairių akcijų ir pasiūlymų kasdien galima rasti akcijų portale „raskAkcija.lt“


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: