Žydiška kiaušinienė
2 porcijoms reikės:
- 4 kiaušinių;
- 2 skardinių konservuotų pomidorų;
- 2 v. šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 svogūno;
- Mėgstamų šaldytų ar džiovintų žolelių;
- 60 g fetos sūrio;
- 1 raudonos saldžiosios paprikos.
Gaminimo eiga:
Smulkiai supjaustykite ir keptuvėje ant silpnos ugnies pakepinkite svogūną, česnaką ir papriką. Įdėkite mėgstamų žolelių ir kitų prieskonių pagal skonį – patiekalui labai tinka kuminas, kalendra. Sudėkite konservuotus pomidorus.
Visą masę troškinkite apie 10–15 min. Kai ji bus paruošta, keptuvėje šaukštu padarykite keturis griovelius ir į juos įmuškite kiaušinius. Tuomet uždenkite dangčiu ir palikite, kol kiaušiniai iškeps. Jei norite, kad kiaušinio trynys būtų skystas, kepkite 5 min., jei norite pilnai iškepusio – 8–9 min. Valgyti geriausia tiesiai iš keptuvės, užbarsčius fetos sūrio ir mėgstamų žolelių.
Nutukimo gydymo centro „Calory Care“ gydytojos dietologės Dalios Vaitkevičiūtės receptas
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!