Žydiška kiaušinienė

2 porcijoms reikės:

  • 4 kiaušinių;
  • 2 skardinių konservuotų pomidorų;
  • 2 v. šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 svogūno;
  • Mėgstamų šaldytų ar džiovintų žolelių;
  • 60 g fetos sūrio;
  • 1 raudonos saldžiosios paprikos.

Gaminimo eiga:

Smulkiai supjaustykite ir keptuvėje ant silpnos ugnies pakepinkite svogūną, česnaką ir papriką. Įdėkite mėgstamų žolelių ir kitų prieskonių pagal skonį – patiekalui labai tinka kuminas, kalendra. Sudėkite konservuotus pomidorus.

Visą masę troškinkite apie 10–15 min. Kai ji bus paruošta, keptuvėje šaukštu padarykite keturis griovelius ir į juos įmuškite kiaušinius. Tuomet uždenkite dangčiu ir palikite, kol kiaušiniai iškeps. Jei norite, kad kiaušinio trynys būtų skystas, kepkite 5 min., jei norite pilnai iškepusio – 8–9 min. Valgyti geriausia tiesiai iš keptuvės, užbarsčius fetos sūrio ir mėgstamų žolelių.

Nutukimo gydymo centro „Calory Care“ gydytojos dietologės Dalios Vaitkevičiūtės receptas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: