Velykinis mėsos vyniotinis

Jums reikės:

  • Apie 600 g jautienos nugarinės gabalo
  • 100 g maltos jautienos
  • 50 g rūkyto lydyto sūrio
  • 30 g virto kumpio
  • 30 g maltų džiūvėsėlių
  • 3 virtų kiaušinių
  • 400 g Maggi itališko stiliaus pomidorų padažo
  • 150 ml vandens
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų

Susmulkinti svogūną, kubeliais supjaustyti sūrį bei virtą kumpį ir sumaišyti su malta jautiena. Įberti druskos ir pipirų.

Jautienos nugarinės gabalas turėtų būti kuo lygesnis. Jį reikia įpjauti pusiau, bet ne iki galo, kad gautųsi nemažas plonas lakštas. Ant jo paskirstyti įdarą kraštus paliekant tuščius. Per vidurį dėti nuluptus pilnus virtus kiaušinius ir susukti vyniotinį taip, kad jautienos nugarinės tušti kraštai užeitų vienas ant kito. Apvynioti visą gabalą su kepimui skirta virvele, kad kepant neiširtų.

Pradžioje vyniotinį apkepti iš visų pusių aukštoje temperatūroje keptuvėje, kad apskrustų, ir tuomet dėti į troškintuvą, užpilti alyvuogių aliejaus, pomidorų padažo ir vandens. Troškinti 30 – 40 min. Iškepus nuo vyniotinio nuimti virvelę ir supjaustyti riekelėmis.

„Gardu Gardu“ receptas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: